četrtek, 4. april 2013

Ghee

Ghee je pripravljen iz masla svobodnih krav, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp. Na ognju ga skrbno kuhamo vsaj 48 ur, s tem maslo postane čisto, z edinstvenim okusom in aromo. Njegova zlato-rumena barva in izjemna uporabnost je idealna alternativa in kvaliteten nadomestek za mnoga olja in maščobe.
Zlati Ghee je odličen za pečenje in cvrtje, ker ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenih jedi. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh z marmelado, medom, z različnimi namazi ali kar samega. Z njim pripravljamo odlične sladice, palačinke, kruh in ostale izdelke iz testa.
Ghee stimulira prebavo, odlično podmazuje sklepe, prehranjuje in krepi možgane, vzdržuje toploto in vitalnost kože, povečuje spomin in izboljšuje vid. Deluje preventivno in s tem varuje zdravje. Je ena najbolj zdravih in telesu prijaznih maščob saj ne vsebuje transmaščobnih kislin in ne dviguje holesterola v krvi, zato mu tudi pravimo zlata maščobica. Še posebaj je priporočljiv za nosečnice in otroke.
Primeren je za ljudi z intoleranco na laktozo, kot esenca mleka pa kakovostno nadomesti ostale mlečne izdelke.





Ni komentarjev:

Objavite komentar