Zlati Ghee je odličen za pečenje in cvrtje, ker ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenih jedi. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh z marmelado, medom, z različnimi namazi ali kar samega. Z njim pripravljamo odlične sladice, palačinke, kruh in ostale izdelke iz testa.
Ghee stimulira prebavo, odlično podmazuje sklepe, prehranjuje in krepi možgane, vzdržuje toploto in vitalnost kože, povečuje spomin in izboljšuje vid. Deluje preventivno in s tem varuje zdravje. Je ena najbolj zdravih in telesu prijaznih maščob saj ne vsebuje transmaščobnih kislin in ne dviguje holesterola v krvi, zato mu tudi pravimo zlata maščobica. Še posebaj je priporočljiv za nosečnice in otroke.
Primeren je za ljudi z intoleranco na laktozo, kot esenca mleka pa kakovostno nadomesti ostale mlečne izdelke.
Ni komentarjev:
Objavite komentar